Zvizdić sa zastupnicima Saveza za promjene o akcizama

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH  Denis Zvizdić nastavio je danas u Sarajevu razgovore s parlamentarcima o prijedlogu seta Zakona o akcizama.

U razgovoru sa poslanicima Saveza za promjene  koje je predvodila Aleksandra Pandurević, predsjednica Kluba SDS-a, predsjedavajući Zvizdić je ponovio stav da je u procesu usvajanja ovog izuzetno važnog zakona, neophodno u potpunosti jasno  definisati namjenu prikupljenih sredstava, te da je o prikupljenim sredstvima potrebno redovno i transparentno izvještavati javnost i parlament BiH.

Predsjednica Kluba SDS-a Aleksandra Pandurević je zahvalila predsjedavajućem Zvizdiću na razgovoru i rekla da je njihov zahtjev, također, zasnovan na potpuno transparentnom trošenju prikupljenih sredstava. Rekla je i da to nije vidljivo u predloženom tekstu  i  da poslanici Saveza za promjene  neće podržati ovakav  prijedlog  zakona.

Predsjedavajući Zvizdić će u narednom periodu nastaviti razgovore sa svim akterima u procesu usvajanja seta Zakona o akcizama, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *