ZRINJSKI: Mladost i poletnost najveća su snaga novog sastava

Ovog ljeta je mostarski Zrinjski pretrpio dosta promjena u sastavu pa će u novu rukometnu sezonu Premijer lige krenuti s pomlađenim, oslabljenim sastavom koji i dalje ima što pokazati u ovom rangu natjecanja.

Pokazali su to Plemići i na prošlog vikenda odigranom turniru u Gornjem Vakufu – Uskoplju gdje su bili drugi.

– Puno se radi i trenira i mislim da ću nakon priprema uspjeti ispuniti zahtjeve i zadatke koje dobijem kroz nadolazeću sezonu od stručnog stožera, rekao je Marin Perić koji poslije ozljede prošle sezone u sljedećoj očekuje veću minutažu i značajniju ulogu u timu.

– Bilo je odlazaka nekih igrača, ali još uvijek imamo jako dobru ekipu koja može ostvariti dobre rezultate. Mladi smo i uz pravo vodstvo možemo i ovaj put puno toga postići, dodao je.

Zrinjski su napustili Vedran Delić, Filip Vistorop, Dragan Šoljić, Goran Anđelić i Martino Kordić. Pripremama su se poslije ozljede Damir Džeba i Mladen Bošković, a došli su i Ante Grbavac, Marijan Šaravanja te David Primorac.

– Atmosfera je odlična. Pripreme nam vodi Boris Kajan i zaista smo zadovoljni fizičkom pripremom. Nemamo nikakvih ozljeda, samo čekamo da se Bošković u potpunosti vrati čime ćemo dodatno dobiti na širini, kaže Perić.

Pripremne utakmice bude optimizam.

– Odigrali smo četiri prijateljske utakmice dosad i veoma samo zadovoljni s obzirom da smo i dalje u pripremnoj fazi i da smo nešto kasnije započeli u odnosu na ostale. Tek slijedi prava taktička priprema. Imali smo jedan neugodan poraz u posljednjem susretu protiv Borca iz kojeg moramo izvući pouku i nastaviti dalje. Naša najveća snaga je naša mladost i poletnost. Nema nikakvog pritiska da nešto moramo i baš zato bi mogli napraviti iznenađujuće dobar rezultat, zaključio je Marin Perić. J.S.

Ovoga vikenda na turniru u Trebinju

Poslije turnira prijateljstva u Gornjem Vakufu – Uskoplju, na kojem su rukometaši Zrinjskog prethodnog vikenda osvojili drugo mjesto, sljedećeg vikenda (1./2. rujna) će nastupiti na turniru u  organizaciji trebinjskog  Leotara. U Trebinju će nastupiti sljedeće četiri ekipe: domaćin Leotar, Zrinjski, Metaloplastika i Lovćen. U subotu od 18 sati igraju Leotar i Zrinjski, a od 20 sati Metaloplastika i Lovćen. Dan kasnije su utakmice za plasman.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *