Zmajevi poručuju s Trebevića: Oni su favoriti, ali možemo do pobjede

Baždarevićevi reprezentativci jučer su se opuštali na Trebeviću, a već danas vraćaju se ozbiljnom poslu – pripremama za subotnji obračun s Belgijom na Grbavici.

Smijeh i zezancija jučer su prevladavali među Zmajevima, no snažan je dojam da je to samo fasada. Jer u subotu ih čeka planina od izazova, duel s Belgijom u kojem je bi smjelo biti greške – misle li zadržati šanse da izbore doigravanje.

– Iskoristit ćemo ovaj dan za opuštanje i odmor, a u srijedu nastavljamo sa radom i klasičnim pripremama za utakmicu. Igrači su svjesni u kakvoj su situaciji i što nam donose ove utakmice. Znamo koliko je bodova u igri i što moramo ostvariti. Moramo pružiti maksimum i na treninzima i na utakmici kako bismo ispunili očekivanja navijača i cjelokupne javnosti, izjavio je Baždarevićev pomoćnik Igor Janković.

Od početka okupljanja izbornik ističe kako će na Grbavici biti važno kako će njegova ekipa izgledati, no snažan je dojam da će vrlo, vrlo važno biti i to u kakvom će raspoloženju doći Belgijanci. Član belgijskog Genta Danijel Milićević donekle je približio kako razmišljaju…

– Nisam previše pratio što su pisali u belgijskim medijima u zadnje vrijeme, ali kada je Martinez objavio popis, glavna tema je bio izostanak Nainggolana. To je u svakom slučaju jako kvalitetna reprezentacija koja će i u ovaj meč ući maksimalno angažirano. Oni su favoriti, ali mi vjerujemo u naše mogućnosti. Moramo se dobro pripremiti taktički, fizički i psihički. Kvalitetni smo i vjerujemo da možemo pobijediti, pogotovo na Grbavici gdje će sigurno biti predivna atmosfera, rekao je.

Minutaži se nada i Kenan Kodro koji je kod Baždarevića dobio prednost u odnosu na Rijada Bajića.

– Svaki igrač očekuje da će igrati, zbog toga radimo i treniramo. Moje je da radom dokažem da mogu biti među jedanaest. Svi znamo da nas očekuje teška utakmica. Belgija je jaka ekipa, ali mi se moramo fokusirati na nas. Svi smo motivirani i jako želimo pobjedu.

Martinez: BiH opasna i bez Pjanića

Dosta je ovih dana govora o izostanku Miralema Pjanića, a teme se dotaknuo i belgijski izbornik Roberto Martinez.

“Ne možete podcijeniti kvalitetu igrača kao što je Pjanić. Ali, kada vidite igrače koji ga mogu zamijeniti, kao što su Bešić ili Jajalo, znate da oni mogu igrati na drugačiji način i opet biti dobar tim”, izjavio je pa naglasio najjači adut Zmajeva.

“Ofanzivna snaga ovog tima, posebno sa Džekom u špicu, je impresivna. Oni također imaju kvalitetu i iskustvo Višće i Lulića, kojima treba pridodati i nešto mlađeg Kolašinca. To je ekipa dostojna plasmana na Svjetsko prvenstvo. Oni znaju što rade i kako da igraju. Ne očekujem da će to biti slab protivnik, usprkos odsustvu Pjanića.”

Sve u redu, Baždarević je vjerojatno s odobravanjem prihvatio ove komplimente, no što je Belgijancima, kako će zaigrati na Grbavici? Mnogi su uvjerenja da će zbog činjenice da se njegov tim već plasirao na SP u Rusiji eksperimentirati…

“Možete to učiniti kada se ne računaju bodovi, što ovdje ipak nije slučaj. Bosna i Hercegovina mora pobijediti kod kuće, žele biti drugi u skupini. Može se očekivati ​​neprijateljska atmosfera na stadionu, kao što je bilo i u Grčkoj. Moramo igrati sa istim gardom kao u tom susretu i čak poboljšati neke aspekte naše igre”, poručio je.

Piše: Slaven Nikšić, sport@dnevni-list.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *