Zlostavljao i silovao maloljetnicu?

Tužiteljstvo USŽ vodi istragu protiv Š.A. (19) iz Velike Kladuše, koji je osumnjičen za silovanje i seksualno zlostavljanje šesnaestogodišnje maloljetnice.

Ovaj događaj se dogodio u proteklu subotu u tom gradu. Policijskoj stanici Velika Kladuša obratio se otac maloljetnice Š.Š. (57) te prijavio da je njegova kćerka otišla od kuće prije nekoliko dana, da bi je naposljetku pronašao kod osumnjičenog. Nakon što je odveo kući, maloljetnica se povjerila maćehi kako ju je Š.A. tokom boravka u njegovoj kući, skupa sa još tri osobe, skidao i fotografirao, a potom silovao, pišu Nezavisne novine.

Prema riječima Snježane Galić, portparola MUP-a USK, policija je obavila razgovor s maloljetnicom u prisustvu predstavnika Centra za socijalni rad iz Velike Kladuše, a potom je ona podvrgnuta liječničkom i ginekološkom pregledu. Tom prilikom ustanovljeno je kako nema vidljivih tragova povreda na tijelu, a neslužbeno se saznaje kako se radi o maloljetnici koja je odranije policiji poznata po skitnji i čestim odlascima od kuće.

Nakon saslušanja u policiji Š.A. je pušten na slobodu, a od lica koja su prisustvovala pomenutom događaju uzete su izjave.

Izvještaj o počinjenju krivičnog djela silovanje i spolni odnošaj s djetetom podnesen je Tužilaštvu USŽa, koje vodi istragu u ovom predmetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *