ZHŽ: Civilna zaštita apelira na čišćenje snijega

Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije apelira i upozorava pravne i fizičke osobe s područja te županije da odmah u skladu sa svojim nadležnostima i obvezama, poduzmu neophodne mjere zaštite od visokog snijega, snježnih nanosa i niskih temperatura.

Također upozoravaju i pozivaju sve pravne i fizičke osobe na obvezu čišćenja prostora ispred vlastitih stambenih i poslovnih objekata.

“Skrećemo pozornost na obvezu fizičkih osoba za provođenje osobne i uzajamne zaštite građana, kao najmasovnijeg oblika pripremanja i organiziranog sudjelovanja građana u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Posebno apeliramo na općinske/gradske službe civilne zaštite i pravne osobe koje imaju potpisane sporazume, odnosno ugovore o održavanju prometnica s općinama/gradom da adekvatnu mehanizaciju stave na raspolaganje i da pravovremeno reagiraju, kao i na sve pravne i fizičke osobe, da poduzmu mjere na uklanjanju snijega i snježnih nanosa, te skidanja leda i ledenica”, priopćila je Uprava civilne zaštite ZHŽ-a.

Foto:jabuka.tv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *