Željini juniori dočekuju Atletico, na Grbavici očekuju 10.000 navijača

Juniori Željezničara u srijedu će na Grbavici odigrati utakmicu doigravanja Omladinske Lige prvaka protiv zvučnog rivala, Atletico Madrida, zbog čega u taboru Plavih očekuju veliku posjetu.

– Poslije utakmice Sarajeva i Manchester Uniteda, ovo je sigurno najzvučnije ime koje ovdje dolazi, bez obzira na to što se radi o juniorima, izjavio je trener plavih juniora, Omer Joldić.

– Poslije rata je bila situacija kada su Željezničar i Sarajevo napravili iskorak u pretkolima Lige prvaka. Željezničar je igrao protiv slavnog Newcastlea, dok je Sarajevo protiv Dinama iz Kijeva u onom pretkolu za ulazak u skupnu fazu, tako da sa sigurnošću mogu reći da je ovo jedan od najatraktivnijih protivnika koji smo mogli dobiti. Nažalost, informacije koje dobivam, to je jedna od najboljih ekipa u španjolskom prvenstvu što se tiče omladinskog nogometa, ekipa koja je, kao i mi, prepoznatljiva u radu s mlađim kategorijama. Iz njihovog omladinskog pogona su izišli Gabi, Saul, Torres, dodao je Joldić, koji očekuje brojnu posjetu na Grbavici.

– S obzirom na dugu pauzu u Premijer ligi BiH, navijači se zažele utakmice. Čitam da ljudi s nestrpljenjem očekuju našu utakmicu. Ja pretpostavljam, ako nas vrijeme posluži, da će biti minimalno 10.000 ljudi. J. S.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *