Želite relaksaciju, kreativnost ili energiju? Obojite kuhinju!

Žuta zrači energijom

Žuta kuhinja zrači toplinom, životnom energijom i vedrinom. Ona razbuđuje, osvježava i potiče dobro raspoloženje pa je kao stvorena za prve jutarnje kave i noćna druženja s prijateljima. Štoviše, u žutoj kuhinji čak i okorjeli pospanci postaju pričljivi i poletni od ranog jutra te ostaju takvima do kasno u noć. Kako potiče i kreativnost u spravljanju jela, žuta kuhinja je idealno okruženje za one koji ne robuju propisanim kulinarskim receptima. K tome, žuta boja i najmanju kuhinju čini prostranom i ugodnom.

Narančasta relaksira

Narančasta kuhinja pa i ona s malo danjeg svjetla ili smještena na sjevernoj strani stana uvijek se doimlje udobnom, toplom i okupanom suncem. Kako narančasta relaksira, odmara i razgrađuje stres, kuhinja u toj boji nesumnjivo ima i wellness učinak. Kuhinja u boji sunca potiče apetit i probavu, ali i neumjerenost u jelu (i piću) pa nije za one koji svoju liniju pokušavaju dovesti u red. K tome, narančasta kuhinja pospješuje komunikaciju i pogoduje druželjubivosti te je idealan izbor za sve koji neizmjereno uživaju u ulozi domaćina.

Crvena pršti od optimizma

U crvenoj kuhinji sve pršti od optimizma, energije i vitalnosti. Kuhinja boje ljubavi potiče na akciju i uživanje pa kao da je skrojena po mjeri hedonista. U njoj se uživa dušom i tijelom ne samo u kuhanju, jelu i piću, nego i u druženju, prijateljstvu i ljubavi. Stoga, crvena kuhinja predstavlja idealnu kulisu primjerice za romantične večere u dvoje ili svečana obiteljska ili prijateljska blagovanja. No, kako osim za ljubav, crvena potiče i apetit za jelo, oni koji su skloni debljanju umjesto kuhinje neka u crveno oboje spavaću sobu.

Plava smiruje

Iako je plava hladna, kuhinja u ovoj boji (posebno ako se kombinira s bijelim detaljima!) relaksira, smiruje, uravnotežuje i harmonizira. Zbog utjecaja plave boje na našu psihu, plava kuhinja predstavlja idealan izbor za sve koji se bez odricanja, na prirodan način žele riješiti pokojeg suvišnog kilograma. Naime, kuhinja u plavim tonovima ne smanjuje samo apetit, nego i unos jela, jer motivira na angažirani razgovor i beskrajne diskusije za stolom. K tome, plava optički povećava prostorno male i uske kuhinje.

Zelena za unutarnju ravnotežu

Zelena kuhinja djeluje smirujuće te potiče osjećaj unutarnje ravnoteže, sigurnosti i zaštićenosti. K tome, kuhinja u zelenom predstavlja savršen izbor za kulinarske avanturiste i istraživače. Ona potiče na otkrivanje, eksperimentiranje i uživanje u novim jelima i njihovim okusima, mirisima i teksturama. Na isti način zelena kuhinja utječe i na goste. Motivira ih i hrabri za isprobavanje novih i neobičnih kulinarskih kreacijama nastalih u režiji njihova domaćina. Osim toga, u zelenoj kuhinji posebno dobro će se osjećati oni s previsokim tlakom te oni skloni pretjeranom živciranju.

Bijela osigurava zaštićenu

Bijela kuhinja odiše mirnoćom i osigurava zaštićenost, sigurnost i komociju. Uvijek se doima čistom, sistematičnom, urednom i reduciranom na ono najvažnije. Kuhinja u bijelom izuzetno dobro podnosi i kreativno poigravanje s detaljima u boji, odnosno prirodnim materijalima, ali i cvijećem te zelenilom, zahvaljujući kojima njena čistoća neće nikad djelovati sterilno. Bijela boja idealan je odabir za osobe koje i u kuhinji žele stvoriti svoj poseban mikrosvijet i uživati u svojem originalnom životnom sistemu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *