ZBOG IZETBEGOVIĆA Srbija najavila sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Srbijanski ministar unutarnjih poslova i tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost Nebojša Stefanović najavio je izvanrednu sjednicu vijeća u povodu navodne najave  člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će Bosna i Hercegovina priznati Kosovo.

“Volio bih da ovo nije točno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može nanijeti jedna susjedna zemlja”,  izjavio je Stefanović za Večernje novosti, prenosi Hina.

On je uvjeren da će predsjednik Srbije sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost u narednih 48 sati dodavši da potez Izetbegovića “ne može biti ni dobronamjeran ni pozitivan u odnosima Srbije i BiH”.

Stefanović je naglasio da ovakve najave nisu dobre ne samo za odnose između dviju zemalja već i za odnose između dva naroda ali i za situaciju u regiji “pogotovo nakon svih pozitivnih signala koje su predsjednik i vlada Srbije uputili BiH i svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj suradnji”.

Izetbegović je u intervjuu za Deutshe Welle navodno rekao da će BiH priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, što je “i do sad trebala  učiniti”.

“Što se mene tiče, dosad Kosovo bi trebalo biti priznato. Sad će se naljutiti naše kolege, a naši pokušaji da se to dogodi samo su donijeli probleme unutar BiH, a nisu pomogli Kosovu”, rekao je Izetbegović.

On je na izravno pitanje hoće li BiH priznati kosovsku nezavisnost kratko odgovorio “Da”.

One thought on “ZBOG IZETBEGOVIĆA Srbija najavila sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

  • studeni 13, 2017 at 7:27 pm
    Permalink

    znaci trebaju svaki dan drzati sjednice,jer stalno neko priznaje nezavisno Kosovo

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *