Zastupnica Draženka Subašić prešla u SDP

Zastupnica u Skupštini ZDŽ i izaslanica u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Draženka Subašić pristupila je danas Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćeno iz SDP-a, Subašić, bivša članica Demokratske fronte, potpisala je pristupnicu u prisustvu predsjednika ŽO SDP BiH ZDŽ Senaida Begića i predsjednika GO SDP BiH Zenica Mladena Simića.

Draženka Subašić će ubuduće u Skupštini ZDK djelovati kao samostalna zastupnica, a u sklopu Kluba zastupnika SDP BiH.

Prilikom potpisivanja pristupnice Draženka Subašić je rekla da je ideja socijaldemokracije živa i nikad potrebnija BiH.

– Demokratska fronta kojoj sam pripadala je jako bitna karika koja je značajno doprinijela sačuvanju ideje građanske BiH i koja je promovirala vrijednosti socijaldemokracije u periodu od njenog osnivanja i danas. Bosna i Hercegovina se nalazi u prelomnom trenutku kada vrijednosti koje promovirajuu politički subjekti socijaldemokratske orjentacije moraju da zažive kao nikada do sada i kada građanski koncept kako mi vidimo BiH konačno mora da potisne etnonacionalani koncept, koji je doveo ovo društvo do skoro potpune nefunkcionalnosti – kazala je Subašić, navodi se u priopćenju.

Kako kažu u SDP-u, Draženka Subašić je i do sada imala zapažen društveno-politički angažman i dala značajan doprinos u radu Skupštine ZDŽ i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *