Zašto mnogi parovi pristaju na manje od onog što zaslužuju…

Jeste li ikad očajnički htjeli da vam veza uspije, da ste pritom ignorirali sve očite znakove koji su vam govorili da ta veza ipak nije za vas? Nemojte se osjećate loše, kažu stručnjaci. I dok je lako nekome sa strane reći kako bi oni postupili u toj situaciji, potpuno je drugačije kad ste vi u toj situaciji, piše portal “zivim.hr”.

 Najčešći razlozi

Zašto bi netko bio s osobom za koju je od početka znao da mu ne odgovora? Jasno je da ne postoji idealna osoba i ona osoba koja će vam odgovarati po svim vašim kriterijima, ali pristajanje na manje ipak nije rješenje.

No, mnogi su priznali da su ostali u vezi koja ih zapravo ne čini istinskim sretnim. A zašto? Ovo su, kažu stručnjaci, neki od razloga.

Boje se samoće. Možda se boje jer nikad nisu naučili biti sami, odnosno nisu našli sreću sami sa sobom ili se boje da ako prekinu da neće nikoga naći. Nedavno je jedno istraživanje pokazalo da je upravo strah od samoće razlog zašto ljudi ostaju u vezama koje ih ne ispunjavaju.

Vjeruju da ne zaslužuju biti sretni. Ovo je najviše povezano sa samopouzdanjem. Ako netko smatra da ne zaslužuje veselje u životu, teško će im biti napustiti partnera, iako im to čini više štete nego koristi.

Financijska sigurnost. Ovo je situacija u kojoj jedna osoba radi, a druga ne. Gubitak te sigurnosti može biti zastrašujuća, no zapitajte se da li se to sve skupa isplati.

Jasni znakovi

1. Stalno se osjećate kao da vas veza sprječava. Odnosno, mogli biste se osjećati kao da je to emocionalna i fizička prepreka svemu što želite biti ili postići u životu.

3. Prevareni ste više puta. Ako vas je partner već nekoliko puta izdao, onda ste se definitivno odlučili za manje od onog što zaslužujete.

4. Pomisao da ćete zauvijek ostati zajedno vas brine. Uopće ne osjećate uzbuđenje niti vas ta pomisao veseli. Crveni alarmi posvuda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *