Započele prijave za sajam „Dani šljive Prozor – Rama 2018.“

Tradicionalna manifestacija okupit će brojne proizvođače

PROZOR – Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma „Dani šljive Prozor – Rama 2018.“, održat će se u Prozoru 17. i 18. rujna.

Po prijavama koje su u tijeku, očekuje se da ovogodišnja, 13. po redu sajamska manifestacija, bude obilježena sudjelovanjem stotinjak izlagača, uglavnom poljoprivrednih proizvođača i turističkih djelatnika s područja cijele BiH. Od inozemnih izlagača najavljeno je sudjelovanje općine Vrlika, Turističke zajednice Sinj i Turističke zajednice Popovača.

Šljiva, zaštitni znak ovoga sajma, dobro je rodila ove godine. Grane u šljivicima povijene su pod teretom plavih plodova. Rodila su dobro i stabla sorte bistrica (požegača), iako su napadnuta virusom šarke.

Osim šljiva i prerađevina – rakije, likeri, džemovi, na sajmu se već godinama uspješno predstavljaju proizvođači bobičastog voća, sakupljači šumskih plodova, ljekovitog bilja, proizvođači sira. Predstavljaju se i turistički resursi, jer je turistički potencijal ovoga kraja veliki. Ocjenjivačke komisije će i ove godine kušati i ocijeniti voćne rakije i likere te sir. Nagrade će biti dodijeljene i za uredne šljivike te za turističke projekte. U sklopu sajma organizirat će se dvije stručne radionice i okrugli stolovi.

Po riječima organizatora, Općine Prozor – Rama, prijave za ovogodišnje Dane šljive traju do 10.  rujna. Najam štandova i ove godine je besplatan za poljoprivredne proizvođače i za turističke projekte pa je ovo prigoda mnogima da tržištu približe svoje proizvode i usluge.

Sve informacije za prijavu sudjelovanja zainteresirani mogu naći na web stranici Općine Prozor – Rama.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *