Za deset mjeseci devet osoba smrtno stradalo

Devet osoba smrtno je stradalo na području Policijske uprave Trebinje za prvih deset mjeseci ove godine i dogodilo se 367 prometnih nesreća što je za 11,2 posto više nego u 2017. godini, rekla je glasnogovornica ove uprave Jovana Cvijetić.

Ona je dodala da je ove godine teške tjelesne ozljede zadobilo 30 osoba, a lakše je ozlijeđeno 50 osoba.  Pripadnici PU Trebinje obilježili su Svjetski dan sjećanja na žrtve prometnih nesreća podjelom letaka na četiri lokacije – Bilećki put, Aleksina Međa, Dražin Do i Nikšićki put.

– Potrebno je da svi zajedno realiziramo što više preventivnih kampanja sa kojima ćemo utjecati na svijest svih sudionika u prometu, kako bismo smanjili i broj nesreća i težinu posljedica, istakla je Cvijetić.  Ona je dodala da se ovaj datum obilježava 25 godina, kao dan sjećanja na ljude koji su izgubili živote ili su ozlijeđeni u nesrećama.

– Na ovaj način suosjećamo sa članovima njihovih obitelji, ali odajemo i počast zdravstvenim radnicima, kao i policiji koji se svakodnevno nose sa posljedicama smrti i povreda na putovima, rekla je Cvijetićeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *