Za balkanski klasik Hrvatske i Srbije policija u Splitu uspostavlja poseban režim

Na otvaranju rukometnog Eura će u Splitu (petak, 20.30 sati) zaigrati reprezentacije Hrvatske i Srbije, a s obzirom da je “balkanski klasik” utakmica najvećeg mogućeg rizika, policijska uprava splitsko-dalmatinska je izdala priopćenje za javnost kojim je upozorila da će biti uspostavljen poseban režim prometa te da će se prije, za vrijeme odigravanja i po završetku utakmice vršiti snimanje u dvorani i prilaznim pravcima.

Pred utakmicu visokog rizika na Euru Srbija je u nizu poraza kroz test utakmice, dok je Hrvatska ipak kao domaćin i jedan od favorita kompletnog turnira, pod velikim pritiskom. Pri tome ni oni nisu baš briljirali u posljednjoj provjeri s Crnom Gorom.

– Mi uvijek pričamo da je to utakmica kao svaka druga, ali nije to tako. Uvijek je prisutan poseban naboj. U tebi je tada uvijek prisutan neki nemir. Sigurno da ih aplauzom nećemo dočekati, ali očekujem da se navija za naše i ne očekujem da se ikoga gađa kovanicama ili bocama kao što je bilo u Beogradu, komentirao je bivši izbornik Hrvatske Slavko Goluža koji kao igrač i trener s Hrvatskom ima iza sebe 11 osvojenih medalja s velikih natjecanja.

On je kao iskazanu manu tijekom priprema ukazao na slabu obranu Hrvatske, ali i spomenuo zadovoljstvo povratkom oporavljenog Domagoja Duvnjaka u sastav.

– Trebamo biti realni, za sam vrh se sve kockice trebaju posložiti i zato treba ići utakmicu po utakmicu. Jedna utakmica vas digne u nebesa, ali i baci u ponor. Treba biti skroman i ponizan i biti s obje noge na zemlji. Kroz medijske izvještaje i ono što sam pričao s Červarom koji uvijek teži najboljem, igrači podnose dobro naporne treninge, nema ozljeda i trebamo biti optimisti, zaključio je Goluža. J.S.

 

SKUPINA A (Split)

Hrvatska

Švedska

Srbija

Island

 

  1. kolo (12. 1.)

Švedska – Island         18.15

Hrvatska – Srbija        20.30

  1. kolo (14. 1.)

Srbija – Švedska         18.15

Island – Hrvatska        20.30

  1. kolo (16. 1.)

Srbija – Island 18.15

Hrvatska – Švedska    20.30

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *