Yulia Skripal: Imali smo sreću što smo preživjeli

Yulia Skripal, koja 4. ožujka pronađena bez svijesti na klupi u Salisburyju zajedno sa ocem Sergejem, bivšim ruskim dvostrukim agentom, rekla je Reutersu da je šokirana da su ona i otac bili meta napada nervnim gasom.

“I dalje ne mogu da vjerujem da smo oboje napadnuti. Imali smo veliku sreću da smo preživjeli pokušaj ubistva. Naš oporavak je bio spor i veoma bolan”, napisala je ona u priopćenju za Reutersu.

Skripaleva nije željela da odgovara na pitanja već je poslala izjavu prevedenu na engleski jezik.

“Za mene je šok da je u napadu korišten nervni agens. Nakon 20 dana u komi probudila sam se i shvatila da smo otrovani”, napisala je ona, dodajući da je 3. ožujka došla u Englesku da posjeti oca.

Skripaleva je napisala da je zahvalna osoblju bolnice u Salisburyju, kao i ljudima koji su im pomogli na ulici kada su bili bez svijesti.

“Ne želim da opisujem detalje ali je liječenje bilo invazivno, bolno i depresivno”, napisala ona i dodala da dugoročno gledano želi da se vrati u Rusiju.

Ona je rekla da je otpuštena iz bolnice 9. travnja i da joj se život izokrenuo i u fizičkom i emotivnom smislu.

“Zahvalna sam ruskoj Ambasadi koja je ponudila pomoć, ali trenutno mi nisu potrebne njihove usluge”, napisala je ona, ističući da nitko ne govori u ime nje i oca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *