Vujošević ide na operaciju

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević 30. srpnja odlazi na liječnička ispitivanja u specijalističku ustanovu u Istanbulu, od čijih rezultata zavisi da li će doći do transplatacije bubrega.

– Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svjestan zahtevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim – priopćio je Vujošević.

Zbog toga on želi da rukovodstvo Košarkaškog saveza (KS) BiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme njegovog bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Vujošević od reprezentativaca očekuje da se mobiliziraju za utakmice koje ih očekuju i odazovu se pozivu da dođu na pripreme i igraju za reprezentaciju BiH.

– Budući da sam potpuno svestan neizvjesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem prijedlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu s njom kadrovskim rješenjima – zaključio je Vujošević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *