Vrsaljko: Obrana u prvom poluvremenu protiv Brazila nije izgledala loše

Završni, riječki dio priprema za SP u Rusiji, Hrvati odrađuju u dobroj atmosferi, ali i nestrpljenju – da to konačno sve počne.

Šime Vrsaljko bit će Dalićeva uzdanica na desnom boku. Kaže da je nakon naporne sezone u Atleticu spreman dati svoj maksimum i u Rusiji.

– Dobro smo radili u Rovinju, dobro smo igrali protiv Brazila u prvih 60 minuta, makar je poslije to bilo slabije izdanje, rekao je Vrsaljko.

– Međutim, imamo još vremena i sigurno ćemo se dizati prije Svjetskog prvenstva, i individualno i kolektivno, dodao je te se osvrnuo na formaciju s Domagojem Vidom na lijevom boku.

– Obrana nam u prvom dijelu protiv Brazila nije izgledala loše, tako da nam je i to jedna od opcija. Osim toga, i ja sam nekada igrao na lijevom boku i nikome nije problem napraviti bilo što za reprezentaciju. Utakmice na Svjetskom prvenstvu bit će izazov za obranu i za napad, a naposljetku je bitan rezultat reprezentacije.

U čvrstinu zadnje linije uvjeren je i stoper Liverpoola Dejan Lovren.

– Naša je zadnja linija nikad iskusnija. Na prošlom Svjetskom prvenstvu Ćorluka je bio u mojim sadašnjim godinama, a tada smo Šimunića gledali kao što sada gledamo Ćorluku. Svi smo zdravi i u dobroj formi, a zajedno s ovim mladićima u momčadi možemo daleko, rekao je Lovren te posebno istaknuo zajedništvo koje vlada u momčadi: Uistinu smo dobra ekipa unutar reprezentacije i imam dobar predosjećaj uoči predstojećeg turnira.

Optimizma ne manjka, vjerojatno ni taktičkih varijacija, ali Vatreni zasad karte drže zatvorenima…

– Treba se pripremiti, usredotočiti i sve ovisi od utakmice do utakmice. Izbornik će pripremiti taktiku, a naš je zadatak to provesti u djelo. Izbornik će posložiti što je najbolje za Hrvatsku, naglasio je Vrsaljko.

Vatreni će se danas preseliti u Osijek, gdje ih u petak čeka posljednja provjera, protiv reprezentacije Senegala.

– Tu utakmicu shvaćamo ozbiljno i ući ćemo maksimalno u nju, i kao momčad, i kao pojedinci. Naravno da cijenimo kvalitetu Manea, kao i sve druge igrače Senegala, ali koncentrirani smo isključivo na sebe. To je ono što izbornik traži od nas, zaključio je Vrsaljko.

HNS odbio komentirati Vrbanovićevu presudu

Očito zbog pokušaja zadržavanja dobre atmosfere pred SP u Rusiji, Hrvatski nogometni savez odbio je komentirati nepravomoćnu presudu Damiru Vrbanoviću, koji je kao bivši direktor Dinama dobio tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz hrvatskog prvaka. Vrbanović je aktualni izvršni direktor HNS-a.“Hrvatski nogometni savez neće komentirati nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku. Savez će ovaj pravosudni slučaj službeno komentirati po pravomoćnosti presude”, priopćio je HNS.

Piše: Slaven Nikšić
sport@dnevni-list.ba

SKUPINA D (Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija)


  1. kolo

subota, 16. 6.

15.00 Moskva: Argentina – Island

21.00 Kalinjingrad: Hrvatska – Nigerija

 

  1. kolo
    četvrtak, 21. 6.

20.00 Nižnji Novgorod: Argentina – Hrvatska

Petak, 22. 6.

17.00 Volgograd: Nigerija – Island

 

  1. kolo:

Utorak, 26. 6.

20.00 Rostov na Donu: Island – Hrvatska

20.00 St. Peterburg: Nigerija – Argentina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *