Vlada se nije očitovala o ustaškom pozdravu, a rok je istekao

‘Čini se da je Plenkoviću ‘Za dom spremni’ politički osjetljivija tema nego Ina, poručio je Grbin

Vlada RH se odbila očitovati o SDP-ovoj interpelaciji o svom radu zbog ‘nečinjenja ništa u vezi s učestalom zlouporabom ustaškog pozdrava Za dom spremni”, piše Novi list.

Rok za očitovanje je istekao u srijedu, a nakon toga, ostala je mogućnost da se mišljenje o interpelaciji ipak usvoji na prekjučerašnjoj sjednici. To se nije dogodilo, javlja RTL.

U Poslovniku Sabora navodi se da se interpelacija uvrštava u dnevni red i u slučaju da se Vlada ne očituje o njoj. No, prekršen je članak Poslovnika kojim se propisuje da je “Vlada obvezna, povodom interpelacije, dostaviti predsjedniku Sabora, najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka interpelacije, izvješće s mišljenjima i stajalištima povodom interpelacije”.

“Možda će premijer Plenković reći da ga, poput mnogih stvari, niti saborski Poslovnik ne impresionira”, ironično je komentirao potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je autor interpelacije.

“Ako postoji interpelacija o radu Vlade, logično je da se Vlada o tome očituje. Naročito što u Poslovniku Sabora piše da joj je to obveza. Na našu interpelaciju vezanu za najavljenu renacionalizaciju Ine i privatizaciju HEP-a Vlada je početkom veljače dala mišljenje u propisanom roku. Čini se da je Plenkoviću “za dom spremni” politički osjetljivija tema nego Ina”, rekao je Grbin Novom listu.

SDP je novu interpelaciju inicirao zato što Vlada nije uklonila spomen-obilježje poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu, na kojem je “za dom spremni”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!