Vlada HNŽ: Nismo konsultirani, dovoženje migranata pokušaj destabilizacije županije

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije reagirala je priopćenjem za javnost na jutrošnja događanja u Konjicu.

U priopćenju se kaže:

“Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, niti Grad Mostar, nisu uopće kontaktirane niti konzultirane o mogućem dolasku većeg broja osoba u Izbjeglički kamp u Salakovcu. Stoga se postavlja pitanje tko je i na koji način donio odluku o njihovu upućivanju u Hercegovačko-neretvansku županiju.

Držimo kako je donošenje takve odluke, ma tko da ju je donio, eklatantan primjer neuvažavanja ustavne strukture BiH i pokušaj destabilizacije HNŽ, što nećemo dopustiti.

U tom kontekstu, županijski organi sigurnosti, izvršavajući povjerene zadaće, dužna su osigurati sigurnost svih građana Županije i poštivanje javnog reda i mira.

Svjesni teške situacije u kojoj se nalazi većina osoba koje su se iz različitih razloga našle na području BiH, pozivamo odgovorne državne organe da pitanja njihova boravka rješavaju na ustavan i zakonit način.

Suosjećajući s teškom sudbinom ljudi koji su morali napustiti svoje domove, izražavamo spremnost da, poštujući navedenu ustavnu strukturu BiH, sistemski i na najprihvatljiviji način rješavamo njihov status”, navedeno je u priopćenju Vlade HNŽ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *