VJERSKA MRŽNJA, RAZDOR I NETRPELJIVOST Osmorica osuđena za napad na džamiju kod Tomislavgrada

Svih osam optuženih mladića, osuđeni su na po godinu dana zatvora uvjetno, s rokom kušnje od dvije godine

TOMISLAVGRAD –Tomislav Pavković (1987), Ante Tokić (1989), Ivan Petrović (1987), Jako Jakovljević (1988), Marko Gavran (1992), Mario Zlomislić (1991), Slavko Ivanković (1990) i Josip Pavković (1990), osuđeni su uvjetno na po godinu dana zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Kazna se, dakle, neće izvršiti ako spomenuti u naredne dvije godine ne počine neko novo kazneno djelo. Presuda im je izrečena u Općinskom sudu u Livnu. Obranu optuženih zastupali su odvjetnici Perica Babić, Nada Dalipagić, Jozo Ćurić, Jerko Gavran i Zdravko Rajić, dok je optužbu zastupala odvjetnica Nevenka Ćorić. Prema presudi, stranke imaju pravo na žalbu. Optužnica je navedene teretila za kazneno djelo “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”.

Prema navodima iz optužnice, ova grupa mladića je u noći 14./15. kolovoza 2015. godine konzumirala alkohol u većem broju ugostiteljskih objekata na području Posušja, a potom su se dogovorili da odu u selo Omerovići kod Tomislavgrada kako bi ‘dignuli džamiju u zrak’ i prestrašili tamošnje stanovnike. Kupili su bocu plina koja se koristi u domaćinstvima i potom su se s dva vozila uputili ka Omerovićima. Zaustavili su se ispred džamije te su ispred ulaznih vrata dvorišta džamije ostavili plinsku bocu iz koje su povremeno ispuštali plin. U međuvremenu su staklenom bocom razbili zadnje vjetrobransko staklo na vozilu Passat u vlasništvu Seme Nuhić, a nakon toga su se vozilima odvezli ispred kuće Zajima Đulića. Uz galamu, mještanima su psovali “balijsku majku” te im upućivali prijetnje govoreći “gotovi ste”.

Napali su Zajima i Zijada Đulića te razbili vjetrobransko staklo na vozilu Mercedes vlasništvo Zajima Đulića. Dalje su u svom pohodu razbili prozor na kući Alije Rahmanovića.

 

 

One thought on “VJERSKA MRŽNJA, RAZDOR I NETRPELJIVOST Osmorica osuđena za napad na džamiju kod Tomislavgrada

  • travanj 8, 2018 at 12:55 am
    Permalink

    Sta brisete komentsr o Nadi ustasici glumi Mostsrku ofucana kuravo idi i dalje brani ustase kad tecstetnem hraknucu te u lice kurtonu istroseni

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *