Virtualna stvarnost polako, ali sigurno postaje standard

Oculus se brzo, pogotovo pod patronatom Facebooka, etablirao kao jedan od najvažnijih igrača kada su u pitanju konzumerski uređaji i tehnologija virtualne stvarnosti. I kao što je to posljednjih godina uobičajeno kada je u pitanju Facebook, konstantno se razvijaju nove usluge i proizvodi.

Tako je na četvrtoj VR (Virtual Reality) konferenciji Oculus najavio svoj novi uređaj nazvan Oculus Go, koji će biti dostupan u prvoj polovici 2018 godine, a koji će se pozicionirati negdje između Daydream i Rift uređaja. Konkretno, to znači da će Oculus Go biti cijenom iznimno prihvatljiv, jer je kompanija najavila da će cijena za početni model iznositi 199 američkih dolara.  Dodatna je zanimljivost što Oculus Go ne treba pametni telefon, računalo, zapravo ne treba ništa da bi vam pružio uživanje u virtualnoj stvarnosti, jer kako ističu, riječ je o unikatnom “sve u jedan” rješenju.

Nudit će uživanje u preko 1000 igara temeljenih na virtualnoj stvarnosti, video zapisima u 360 stupnjeva i svemu ostalom što VR nudi. Najavljen je i projekt nazvan Project Santa Cruz, riječ je o novoj generaciji kontrolera i VR headseta koji bi trebao tehnologiju koju trenutačno predstavlja Rift podignuti na sasvim novu razinu. Nema nikakve dvojbe da u Facebooku i te kako vode računa o konstantnim novitetima kada je u pitanju virtualna stvarnost, koja više nije avangarda ili budućnost, nego standard sadašnjosti…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!