Veležov južnoamerički poker opravdao očekivanja

Fernando Dario Ferreyra – Dario, Brandao de Souza Ubiratan – Brandao, Lucas Nahuel Ojeda, Alejandro Vignati. Dario, Alejandro i Lucas su Argentinci, Brandao je Brazilac, zajedno su Veležova južnoamerička četvorka koju su navijači, ali i ostali ljubitelji nogometa po terenima Prve lige Federacije BiH, itekako dobro upoznali.
U ovom trenutku teško se koji klub s prostora bivše Jugoslavije, posebno BiH, može pohvaliti činjenicom da u svojim redovima ima četiri Južnomaerikanca koji su u svakom smislu riječi opravdala status pojačanja. Brandao je stigao među prvima zajedno sa Carvalhom-Santosom Rodrigom, odnosno Kolumbijcem Leinerom Garcijom Panessom te svojim golovima i igrama u dresu Veleža vrlo brzo pobrao simpatije navijače. I jedini je ostao od spomenute trojke. Ove polusezone je na terenu proveo 921 minutu, ukupno odigravši 15 utakmica – šest puta je bio starter. Ono najvažnije, postigao je devet golova. Prošle je odigrao 29 utakmica, devet puta se upisao u strijelce, dok je dres Rođenih obukao prije početka proljetnog dijela sezone 2016/17. Svoju prvu polusezonu je zaključio sa osam golova.
Fernando Dario Ferreyra ili jednostavno Dario, u ekipu je stigao prije početka proljetnog dijela prošle sezone. Imao je u početku problema s ozljedama, ali je malo po malo stekao status standardnog u početnoj postavi trenera Rahimića. Podatak da je u ovoj polusezoni odigrao 15 utakmica, odnosno da je čak 12 puta bio starter ide u prilog toj konstataciji. Na terenu je ovaj izdanak omladinske škole Boce Juniors jesenas proveo 1299 minuta na poziciji desnog beka.
Iz Club Social Deportiva u Mostar je došao još jedan Argentinac, veznjak Lucas Nahuel Ojeda koji je ipak u usporedbi sa Brandaom i Dariom proveo nešto manje vremena na terenu. Upisao je osam nastupa, ukupno 317 minuta te je dao jedan gol. Posljednji u ovom društvu je Alejandro Vignati također momak iz Buenos Airesa, koji je prije Mostara skupljao iskustvo u drugoj ekipi Arsenal de Sarandija. On je za sada na skromnih 14 minuta i jednom nastupu.

Struka jako zadovoljna

– Nismo imali nekog iskustva kada su u pitanju igrači koji stižu iz Južne Amerike, jer ipak njihov način razmišljanja o nogometu, drugačiji je nego u Europi, kaže trener Ibro Rahimić.
– Mnogi klubovi imaju problema sa igračima koji dolaze iz tog dijela svijeta, što zbog procesa prilagođavanja, shvaćanja nogometa, igre, ponašanja na terenu, ali kod nas to nije bio slučaj. Ono što je bilo najvažnije, oni su vrlo brzo prihvatili naš način treniranja, rada, što se osjetilo na terenu, dodao je Rahimić.
Zatim je strateg Mostaraca njihov učinak secirao.

– Dario je u početku imao problema s ozljedom, kasnije je postao standardan. Brandao u kontinuitetu zabija, mada je i njega malo ozljeda izbacila iz ritma, čak mislim da bi on zabio još koji gol više. Lucas je imao tih problema, trebao mu je vremena sa shvati kako se nogomet ovdje kod nas mora igrati u oba pravca i polako je vremenom ušao u taj ritam. Kako je sezona odmicala, bio je sve bolji. Vignati nije imao previše prostora, ali i on je sigurno kvalitetan igrač. Ono što je za nas najvažnije, radi se o mladim igračima, niti jedan nema više od 24 godine i sigurno je da ćemo u budućnosti računati na ove igrače, zaključio je trener Veleža.
F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *