VEČERAS SKUP PODRŠKE: Mostarci se pridružuju pokretu ‘Pravda za Davida’

O brojnosti ovog pokreta  svjedoči podatak da samo jedna istoimena grupa na ovoj  društvenoj mreži broji gotovo 200 tisuća ljudi, a sa ostalima dostiže i blizu 300 tisuća korisnika društvenih mreža

Skup podrške za otkrivanje istine o smrti  Davida Dragičevića iz Banja Luke, pod nazivom ‘Pravda za Davida’ biti će održan večeras i u Mostaru , s početkom u 18 sati na Španjolskom trgu, objavljeno je na društvenim mrežama.

Podrška i peticija

Na taj način se i građani Mostara pridružuju velikom pokretu “Pravda za Davida” koji je kulminirao preko društvenih mreža. O brojnosti ovog pokreta  svjedoči podatak da samo jedna istoimena grupa na ovoj  društvenoj mreži broji gotovo 200 tisuća ljudi, a sa ostalima dostiže i blizu 300 tisuća korisnika društvenih mreža.

Tako se i mostarski skup organizira uglavnom preko društvenih mreža. Za isti je napravljen i svojevrsni spot koji se širi internetom i putem kojeg se poziva Mostarce na večerašnji skup na Španjolskom trgu.  Kako se saznaje, održavanje skupa odobrilo je i Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Također,  u Mostaru se već nekoliko dana može potpisati peticija podrške za otkrivanje istine o sudbini Davida Dragičevića, a isto će, kako se najavljuje, biti moguće učiniti i na samom skupu.

Podsjećanja radi, David Dragičević (Banja Luka, 31. Siječanj, 1997 — Banja Luka, ožujak, 2018.) bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banje Luke. Nestao je u noći sa 17. na 18. ožujka 2018. godine nakon što se udaljio iz obiteljske kuće u Ulici Franca Šuberta 50a na Pobrđu.

Svakodnevni prosvjedi

U potragu za njim je bila uključena Policija Republike Srpske i brojni građani, a roditelji su nudili i novčanu nagradu. Tijelo mladića je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel, dana 24. ožujka.
Davidova smrt je pokrenula svakodnevne prosvjede  “Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine, prvobitno negirajući rezultate istrage koji su tvrdili da u smrti nema elemenata krivičnog djela, da bi zatim prerasli i optužujućprosvjede na kojima se tvrdi da pojedini pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa Tužiteljstvom prikrivaju njegovo ubojstvo te se zbog toga navode i kao suučesnici u ubojstvo. Nakon nekoliko dana prosvjedi pod nazivom ‘Pravda za Davida’  su se počeli i na druge gradove u Bosni i Hercegovini, a večeras stižu i do Mostara.

 

One thought on “VEČERAS SKUP PODRŠKE: Mostarci se pridružuju pokretu ‘Pravda za Davida’

  • svibanj 18, 2018 at 1:41 pm
    Permalink

    Policija i tuzilastvo RS rade svoj posao a politika nije potrebna u ovom tragicnom dogadjaju.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *