UŽURBANE PRIPREME Tjedan dana do početka nove školske godine

Samo je tjedan dana ostalo do početka nove školske godine. Kako stvari stoje, iako se po već ustaljenom običaju u Mostaru spekulira o eventualnom odgađanju početka školske godine, sve su prilike da se takvo nešto neće dogoditi.

Kako je najavljeno, nastavna godina za sve učenike počinje 3. rujna 2018. godine.

Kada su u pitanju osnonoškolci, za učenike od II. do IX. razreda nastavna godina završava 12. lipnja 2019. godine. Za učenike prvih (I.) razreda nastavna godina završava 5. lipnja 2019. godine. Za učenike IX. razreda nastavna godina završava 29. svibnja 2019. godine. Prvo polugodište završava 21. prosinca 2018. godine , a drugo polugodište započinje 14. siječnja 2019. godine. Proljetni odmor učenika započinje 18. travnja 2019. godine i završava 26. travnja 2019. godine, najavljeno je na stranicama škola.

U skladu s približavanjem početka nove školske godine i školske ustanove, kao i roditelji i djeca, vrše užurbane pripreme za kako bi sve bilo spremno za prvo školsko zvono.

Mostarske knjižare prepune su već sada roditelja s djecom u potrazi za udžbenicima, školskim torbama i priborom. Posebno se to odnosi na prvašiće koji s nestrpljenjem i uzbuđenjem očekuju svoj prvi korak u školske prostorije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *