Usporena provedba reformi u BiH

Retorika podjela i predizborne kampanje značajno su usporile tempo reformi, posebno što se tiče Reformske agende, rečeno je za BHRT u Delegaciji Europske unije (EU) u BiH.

“Europska unija pozdravila je usvajanje dijela reformskih zakona u BiH orijentiranih na EU, kao i strategijr za cijelu zemlju u oblastima ruralnog razvoja i energetike. Cilj reformi je ostvariti ekonomski rast, otvoriti nova radna mjesta i omogućiti prilike što većem broju ljudi. U tom procesu, poduzete su važne i ponekad bolne mjere, ali zahvaljujući kojima je došlo do poboljšanja brojnih ekonomskih pokazatelja”, navode iz Delegacije EU-a ali, pak, istodobno i upozoravaju da su i nadalje prisutni brojni izazovi.

“Naime, široko rasprostranjena korupcija obeshrabruje preveliki broj građana. Vladavina prava i dalje je nedovoljno snažna. Neučinkovit javni sektor veliki je teret privatnom, koji opet još uvijek ne pruža dovoljno mogućnosti, osobito mladima. EU će nastaviti raditi sa svim zainteresiranim akterima u BiH i međunarodnom zajednicom kako bi se nakon izbora za dobrobit građana BiH ponovo potaklo nužne reforme”, stoji u izjavi Delegacije EU-a za BHRT.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *