Umro Boris Pavlenić

Hrvatski filmski, televizijski i kazališni glumac te dugogodišnji član zagrebačkog kazališta “Komedija” Boris Pavlenić umro je u 81. godini, objavljeno je u nedjelju na društvenoj mreži kazališta “Komedija”.

Boris Pavlenić, rođen je 1937. u Kaštel Starom. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a na Glazbenoj akademiji u Sieni studirao je suvremeni ples te se bavio pjevanjem, javila je Hina.

Od 1962. godine bio je angažiran u zagrebačkom kazalištu “Komedija”, gdje je nastupio u brojnim mjuziklima. Nastupao je i u brojnim dramskim i glazbenim predstavama te televizijskim zabavnim emisijama. Glumio je i u nekoliko filmova među kojima su ‘Pravo stanje stvari’ (1964.), ‘Nepokoreni grad’ (1981.) i Reakcionari (1975.).

Osobito ga je proslavila uloga ruskog sobara Griše, a potom generala – u kultnom mjuziklu “Jalta, Jalta”, Milana Grgića i Alfija Kabilja. Boris Pavlenić je i jedini glumac koji je glumio u svim izvedbama mjuzikla “Jalta, Jalta”, od 1971. do 1995. godine, navode mediji.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *