Uhićeni direktor osiguravajuće kuće i policajac

BIHAĆ – U policijskoj akciji kodnog naziva “Budućnost” koja je jučer provedena u Bihaću, slobode su lišene četiri osobe, a među njima je Miroslav Janko Tomić, direktor Triglav Osiguranja u Bihaću, kao i Tomislav Šantić, pripadnik MUP-a Unsko-sanske županije.

Kako doznaje klix.ba, uhićeni direktor Triglav Osiguranja Miroslav Janko Tomić, službenica ove osiguravajuće kuće Edina Žerić i Irman Selimović, te pripadnik MUP-a Tomislav Šantić, činili su kriminalnu grupu koja je skoro dvije godine vršila brojna kaznena djela.

Spomenuta četvorka je varala na veoma dosjetljiv način. Naime, policijski službenik na terenu je izdavao naloge za počinjene prometne prekršaje, dok bi u osiguravajućem društvu mijenjali datum dospijeća kazne. Ukoliko bi na prekršajnom nalogu, primjerice, pisala 2016. ili 2017. godina, taj broj je uvećavan čak i do stotinu godina, čime se mijenjao datum dospijeća kazne. Time su iz sustava nestale brojne kazne, koje su se po automatizmu brisale već nakon dvije godine, doznaje klix u MUP-u Unsko-sanske županije. Za sve navedene radnje, osumnjičeni su primali mito. U skladu s tim, na teret im se stavljaju kaznena djela zloupotreba položaja i ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi, kao i davanje mita. U tijeku jučerašnje akcije izvršeni su pretresi nekoliko objekata, a uhićeni su jučer kasno poslijepodne, ili danas tijekom jutra trebali biti predani Tužiteljstvu na daljnje postupanje.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *