Uhićen dvojac koji je djecu tjerao na prosjačenje

Postupajući po naredbi Županijskog suda Tuzla, policajci Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije, jučer su pretresli stambeni objekt u naselju Mihatovići kod Tuzle i uhitili A. A. (32) i A. Š. (35).

Uhićeni su zbog postojanja osnova sumnje da su u vremenskom periodu od siječnja 2017. do ožujka 2018. godine počinili kazneno djelo trgovine ljudima. Oni su radi stjecanja imovinske koristi prisiljavali na prosjačenje najmanje četvero maloljetne djece, priopćeno je iz MUP-a.

Nakon kriminalističke obrade A. A. i A. Š. su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predani nadležnom Tužiteljstvu Tuzlanske županije na daljnje postupanje, dok su žrtve prosjačenja predane u nadležnost Centra za socijalni rad Tuzla, radi smještanja u prihvatilište.

MUP u saradnji sa nadležnim državnim tijelima nastavlja sa radom na procesuiranju slučajeva prisilnog prosijačenja, sa ciljem suzbijanja i identifikacije počinitelja ovakvih kaznenih djela te potpune zaštite žrtava, posebno kada se radi o slučajevima gdje su žrtve prisilnog prosijačenja djeca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *