Ugrožena sigurnost krunskom svjedoku milijunskih pljački

Informacija o mogućem napadu na krunskog svjedoka je primljena od strane pravosudnih institucija i upravo zbog jako osjetljivog slučaja ulogu u sprečavanju bilo kakvih mogućih napada na Reljića ima Interventna jedinica Sudske policije RS-a

Zbog ozbiljnih prijetnji po život povećan je stupanj sigurnosti Milana Reljića, krunskog svjedoka u postupku protiv optuženih za milijunske pljačke u Republici Srpskoj.

Kako saznaje „EuroBlic“ Reljić je krunski svjedok u predmetu kodnog naziva „Trezor“ protiv kriminalne grupe optužene za više oružanih pljački “teških” oko dva milijuna maraka.  Svjedočenje Reljića od ogromnog je značaja za dokazivanje kompletne optužnice, što je poznato i kriminalnim krugovima.

– Informacija o mogućem napadu na krunskog svjedoka je primljena od strane pravosudnih institucija i upravo zbog jako osjetljivog slučaja ulogu u sprečavanju bilo kakvih mogućih napada na Reljića ima Interventna jedinica Sudske policije RS-a, objasnio je izvor „EuroBlica“ iz pravosuđa RS.

Dodaje kako su se stvari u sudnici u posljednje vrijeme počele komplicirati, jer Milan Reljić nikako ne uspijeva da svjedoči pred sudskim vijećem Posebnog odjeljenja za najteže oblike organiziranog kriminala Okružnog suda Banja Luka.

– Reljić je već u dva navrata dolazio u sud, ali nije svjedočio, a posljednji put je svjedočenje odgođeno, jer nisu mogli pronaći njegov iskaz iz istrage o pljački Komercijalne banke, naveo je izvor.

Podsjetimo, jedna od najvećih kriminalnih grupa na području Republike Srpske razbijena je zahvaljujući ispovijesti pokajnika Milana Reljića, koji je sudjelovao i organizirao skoro sva razbojništva rasvijetljena u akciji „Trezor“.

Reljić je detaljno policiji objasnio na koji način i kako su u periodu od 2004. do 2011. godine na teritoriji Srpske opljačkane pošte, banke i vozila za transport novca iz kojih je ukradeno  više od dva milijuna maraka.

Najveći broj oružanih pljački vjerojatno nikada ne bi ni bio do detalja rasvijetljen da Reljić nije odlučio da progovori.

Krunski svjedok republičkog tužiteljstva istražiteljima je do najsitnijih detalja opisao tko je sve sudjelovao u najvećoj pljački novca u Republici Srpskoj kada je u travnju 2011. godine iz „Komercijalne banke“ u centru Banja Luke ukradeno više od milijun maraka. Reljić je policiji otkrio i kako je opljačkana zaštitarska agencija „Alfa security“ u siječnju 2010. godine kada je ukradeno 460.000 maraka.

Rasvijetljena su i razbojništva u prijedorskom TC „Tropik“ 2004. godine kada je materijalna šteta iznosila 81.590 maraka, krađa 35.000 maraka iz „Nove banjolučke banke“ u Banja Luci u prosincu 2006, te 2.500 maraka iz „Gospodarske banke“ u lipnju 2007. u Banja Luci.

Nestao iskaz iz istrage

Posljednje ročište na kojem je po drugi put odloženo svjedočenje krunskog svjedoka Milana Reljića bilo je 16. studenog ove godine kada je obrana optuženih prigovorila da je iz sudskih spisa nestao zapisnik o Reljićevom saslušanju, kao i CD tog saslušanja, a koje je Reljić kao svjedok, dao 2011. godine tijekom suđenja za pljačku više od milijun maraka iz Komercijalne banke u centru Banja Luke. Reljić je ranije zbog te pljačke osuđen na 11, a Galić na osam godina zatvora.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *