Učestali izlasci divljih konja na kolovoz

Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima u jugoistočnim krajevima Bosne i Hercegovine, kao i preko pojedinih planinskih prijevoja.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji – Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Tokom noći zbog pada temperature može se očekivati poledica na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica – Livno preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na GP Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH pojačan je promet vozila i duža su zadržavanja. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 do 40 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi – Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *