Učenik skočio sa drugog kata osnovne škole

Učenik Druge osnovne škole u Brčkom lakše je ozlijeđen kada je skočio sa drugog kata zgrade škole, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Senad Osmanović. Osmanović je izjavio novinarima da će biti utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ovog događaja.

Prema informacijama koje je dobio od školskih psihologa Druge osnovne škole, Osmanović kaže da učenik nije bio problematičnog ponašanja. Incident se dogodio neposredno prije početka nastave, dok su u učionici bili i drugi učenici sedmog razreda.

– Utvrdit ćemo okolnosti svih aktera u obrazovnom sustavu. Neslužbena informacija je da je učenik skočio zbog obiteljskih problema. Ovo je pokazatelj da mora postojati bolja komunikacija stručnih timova svih škola, razrednih starješina, roditelja i učenika, istakao je Osmanović. On je rekao da je u posljednje vrijeme u školama među učenicima manje primjetno fizičko nasilje, a sve više psihičko nasilje.

– Apeliram da roditelji koliko-toliko kontroliraju društvene mreže, s kim se njihova djeca druže, a i da očekivanja od učenika kada je riječ o uspjehu u školi budu realna, jer se često nad njima stvara veliki pritisak, istakao je Osmanović. U Policiji Brčko distrikta nisu mogli dati informacije o ovom događaju s obzirom na to da je riječ o maloljetnoj osobi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *