U Visokom otvoreni “Dani organske proizvodnje”

Dani organske proizvodnje, 11. po redu, otvoreni su u Visokom, a tokom dana 16 visočkih poljoprivrednika koji su se opredijelili za organsku proizvodnju predstavit će svoje proizvode.

Med, proizvodi od meda, voće, povrće i rukotvorine neki su od ponuđenih proizvoda. Organizator je kao i ranijih godina Savez udruženja organskih proizvođača Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjednik tog saveza Sejad Herceg na otvaranju je kazao da su izložbeno-prodajni sajmovi kao što je ovaj visočki, tradicionalni, dobra prilika za predstavljanje domaće poljoprivrede.

Najavio je da će Savez nastaviti, na ovaj i slične načine, promovirati organsku proizvodnju i organske proizvođače.

– To je naša budućnost, a imamo se čime pohvaliti na svakom tržištu – poručio je Herceg.

Načelnica Općine Visoko Amra Babić i visočki poljoprivrednik, predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg sajma Vladimir Ferzanović zahvalili su Savezu što je i ove godine uvrstio Visoko u mrežu manifestacija predstavljanja organske proizvodnje.

Babić je naglasila kvalitetu visočkih proizvođača ističući da Općina davanjem pokroviteljstva ovoj manifestaciji svake godine govori koliko je opredijeljena da pomogne poljoprivrednim proizvođačima.

Na otvaranju su dodijeljene zahvalnice proizvođačima koji su svojim angažmanom doprinijeli promociji poljoprivredne proizvodnje u Visokom. Zahvalnicu su dobili, pored ostalih, i štićenici Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama Dobrinje-Visoko koji izlažu svoje rukotvorine. Sajmam organske proizvodnje danas će biti otvoren u Zenici, a potom slijede drugi bh. gradovi.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!