U tijeku izgradnja 92 kuće za srpske povratnike u FBiH

Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS-a Davor Čordaš očekuje da do kraja godine budu završene 92 kuće za srpske povratnike u sedam općina u Federaciji BiH (FBiH), ukupne vrijednosti 2.550.000 KM. Čordaš je naveo da Vlada RS-a te resorno ministarstvo, imajući u vidu težak položaj srpskih povratnika u FBiH, u posljednjih nekoliko godina izdvajaju znatan dio sredstava da bi položaj te kategorije stanovništva bio unaprijeđen.

Također podsjeća da je izgradnja kuća počela početkom ljeta a od izvođača radova očekuje da ispoštuje planiranu dinamiku izgradnje, priopćno je iz Ministarstva za izbjeglice RS-a. Prema riječima ministra Čordaša, u Bosanskom Grahovu će biti izgrađeno 28, u Mostaru 22, Drvaru 20, Čapljini šest, Stocu pet, Ravnom osam i u Goraždu tri kuće. “Ovih dana izvođača ćemo uvesti u radove na izgradnji 22 kuće u Glamoču, a u tijeku je i javna nabavka za izgradnju kuća u Sanskom Mostu, Kladnju, Foči, Ustikolini i Bosanskom Petrovcu“, dodaje ministar.

Projektom rekonstrukcije stambenog fonda (SAF) obuhvaćeno je još 16 općina na području FBiH i trenutno se provode aktivnosti na pripremi tenderske i projektne dokumentacije. Ovaj projekt financira se kreditnim zaduženjem kod Saudijskog razvojnog fonda u iznosu od 15 milijuna dolara, zahvaljujući kojem će biti osigurane individualne stambene jedinice za 917 obitelji u BiH. Od tog broja, Vlada Republike Srpske prihvatila je kreditno zaduženje za zbrinjavanje 374 obitelji, od kojih će na području RS-a biti zbrinuto njih 111 u 16 gradova i općina, a na području FBiH 263 obitelji u 28 gradova i općina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *