U ponedjeljak zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS-a

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica najavio je danas da će ta stranka zajedno s PDP-om i NDP-om, 15.maja, Narodnoj skupštini RS-a podnijeti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS-a, jer smatraju da je to “najgora Vlada u istoriji RS-a, što su mnogi ocijenili”.

Obiman materijal o razlozima za smjenu je, kaže, već pripremljen u nacrtu, a navedeni su „svi promašaji i afere Vlade RS-a“.

-Aktuelna Vlada RS-a je najbolje rezultate ostvarila u kupovini narodnih poslanika – ustvrdio je Govedarica u izjavi novinarima ističući da traže smjenu Vlade RS-a, “jer je to u interesu svih građana RS-a”.

Smjenu Vlade RS-a, koju je uporedio s “brodom koji tone”, traže i uoči godišnjice protesta opozicije.

Potvrdio je da je isključio iz SDS-a poslanicu iz Doboja Simunu Žakulu, koja je prethodno najavila da napušta Klub SDS-a i da će u Narodnoj skupštini djelovati samostalno.

Ostaje da se vidi, dodao je, kako će dosadašnja poslanica SDS-a glasati o odluci Vlade RS-a da se državni kapital u Rudniku željezne rude „Ljubija“ proda firmi „Izraeli investment group“.

Govedarica je zaprijetio da će iz SDS-a isključiti svakog poslanika te stranke ukoliko bude glasao za Vladinu odluku.

Govoreći o pripremama za kongres SDS-a, Govedarica je naveo da ne zna da li će kandidat za predsjednika biti i Mirko Šarović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *