U ponedjeljak nastavak razgovora o sudbini radnika tvrtke ‘Velpro’

Bosanskohercegovačka tvrtka “Velpro“, dio koncerna “Agrokor“, trebala bi biti likvidirana. Kako je ranije najavila privremena uprava “Agrokora“, to je jedino rješenje za navodno najvećeg gubitnika u tom koncernu. BHRT objavila je da je u petak održan sastanak predstavnika Sindikata radnika trgovine i Uprave “Velproa“ o programu zbrinjavanja oko 170 radnika te firme a na kojem je dogovoreno da u ponedjeljak bude predstavljen konačan program, nakon čega će biti jasnije kako će radnici biti zbrinuti. Iz Sindikata podsjećaju da je ovaj razgovor posljedica najavljene likvidacije “Velproa“.

Kako je nakon sastanka izjavila predsjednica Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH Mersiha Beširović, određeni broj radnika već sada je zbrinut, a preostalo je još riješiti status još 155 ljudi.

Beširović je naglasila da je za Sindikat prioritetno rješavanje statusa 34 radnika koji su njegovi članovi, a posebna pozornosti bi, kako je kazala, trebala biti posvećena radnicima starosti između 50 i 55 godina.

Nadležna entitetska i državna tijela, pak, kažu da prate situaciju u koncernu “Agrokor“ i da trenutno nepravilnosti nema. Vlada Federacije BiH na posljednjoj je sjednici prihvatila informaciju o aktivnostima vezanim za gospodarska društva grupacije “Agrokor“ i zadužila Glavno tajništvo Vlade da pripremi analizu mogućih pravnih rješenja za pojačan nadzor i mjere s ciljem zaštite dobavljača i zaposlenika, a sukladno nadležnostima Vlade. Zadužen je i da, u najkraćem mogućem roku, pripremi prijedlog pravnih rješenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *