U Mostaru neće biti javnog okupljanja ni gledanja utakmice Hrvatska – Engleska

U povodu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici i Dana žalosti u BiH, predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Šerif Špago pozvao je u utorak sve građane HNŽ-a da dostojanstveno obilježe taj dan.

Dan žalosti

„Zamolio bih sve mjerodavne koji odobravaju javna okupljanja da vode računa da je u srijedu Dan žalosti u BiH i da u skladu s tim odobre, ili ne odobre eventualna javna okupljanja koja imaju slavljenički karakter“ – kazao je Špago uoči jučerašnje sjednice Skupštine HNŽ-a u Mostaru.

Posebno zbog toga, dodao je, jer se na taj dan održava utakmica između Hrvatske i Engleske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Nakon toga stigla je i reakcija mostarskog HDZ-a BiH u kojoj se kaže da na Dan žalosti, unatoč utakmici, javnog okupljanja u Mostaru neće biti.

Uvažavajući zakonsku obvezu poštovanja i ponašanja na Dan žalosti na obljetnicu tragedije u Srebrenici, u srijedu, 11. srpnja neće biti organiziranog javnog okupljanja i praćenje utakmice Hrvatska – Engleska kako je to prvotno planirano, priopćeno je iz Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Nije moguće dobiti odobrenje

„S obzirom na iznimno veliku zainteresiranost javnosti u Mostaru za javno gledanje utakmice, zbog proglašenja Dana žalosti na obljetnicu tragedije u Srebrenici, nije moguće dobiti odobrenje za javno okupljanje i obustavu prometa na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Ulice kralja Tomislava ispred zgrade Projektanta, te HVIDR-a Mostar i Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar neće organizirati javno praćenje“, navodi se u priopćenju.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar u cijelosti izražava duboko poštovanje prema svim žrtvama i ratnim tragedijama u BiH s nadom kako će sjećanja i spomen, kroz proglašenja Dana žalosti, spriječiti da se ratne tragedije više nikada ne ponove.

„Vjerujemo kako će biti uvažen osjećaj za žrtve ratne tragedije iz prošlosti, ali također uvažen i osjećaj nade, vjere i sreće zbog svjetskog uspjeha Hrvata s ciljem izgradnje bolje budućnosti, te ohrabrenja svima kako i male države i malobrojni narod mogu postići vrhunske rezultate i svjetske uspjehe. Zajedno bodrimo naše Vatrene do pobjede s vjerom da ćemo ih opet zajedno bodriti i u nedjelju!“, navodi se u priopćenju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *