U HLADNJAČI OSTAVILI 100 LEŠEVA: Stanovnici se žalili na smrad pa otkrili užas!

Stravična vijest stiže iz Meksika gdje je u ponedjeljak otkrivena hladnjača u kojoj je bilo najmanje 100 leševa, a do otkrića je došlo nakon pritužbi brojnih građana u meksičkoj zapadnoj državi Jalisco.

Vlasti su objavile kako pokušavaju premjestiti kontejner, koji je iznajmljen nakon što je u mrtvačnicama Guadalajare ponestalo mjesta.

– Puno je djece u ovom kvartu, mogli bi se svi razboliti, kazao je jedan od stanovnika José Luis Tovar, prenosi BBC.

Iako su mnogi pomislili kako su hladnjaču napunili pripadnici jednog od zloglasnih kartela koji haraju tim krajem, leševe je u hladnjaču zapravo stavila policija.

Naime, zakoni u Meksiku ne dozvoljavaju kremiranja tijela koje se dovode u vezu s kriminalom, a vlasti jednostavno nemaju kamo s tijelima, obzirom na val nasilja koji je ponovno zahvatio Jalisco.

– Nemamo više mjesta po grobljima, kazao je jedan od glavnih forenzičara Luis Octavio Cotero.

Hladnjaču su prvo smjestili kod jednog skladišta u Durazneri, na perifiriji Gudalajare, no nakon dva tjedna stanovnici su se počeli žaliti na smrad i brojne muhe.

Hladnjača je kasnije premještena u predgrađe Tlajomulco de Zúñiga, no i tamo su se stanovnici za vikend pobunili.

– Ne želimo to ovdje. Stavite ju negdje drugdje, jer strašno smrdi, kazao je Tovar.

Meksiko posljednjih godina bilježi strašan porast nasilja, pogotovo od kada je vlada odlučila proglasiti rat organiziranom kriminalu.

Više od 200.000 ljudi ubijeno je ili se smatra nestalima od prosinca 2006. godine, što je najviše od kada postoje moderna mjerenja statistike.

Najnasilnija je bila prošla godina kada je počinjeno više od 25.000 ubojstva, pokazuju službene brojke.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *