U HDZ BiH analizirali političku situaciju

Predsjedništvo HDZ-a BiH na sjednici održanoj u petak u Mostaru analiziralo je aktualnu političku situaciju te je komentiralo i probleme u funkcioniranju vlasti na svim razinama.

U idućem se razdoblju mora aktivnije raditi kako bi se do kraja stabilizirale prilike u cijeloj Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH zalaže se da se rasterete trenutni i budući reformski procesi, posebno kada je u pitanju izmjena Izbornog zakona, gdje je naglašeno kako je potrebno težiti postizanju dogovora, a on se mora pronaći oko svih pitanja koja se vežu za načelo legitimnog predstavljanja.

Predsjedništvo te stranke očekuje kako će se, u idućem razdoblju do raspisivanja Općih izbora, pozitivno riješiti pitanje Izbornog zakona u BiH.

“Mora se osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, sukladno presudi Ustavnog suda BiH, što se nedvosmisleno odnosi na izbor članova Predsjedništva BiH, izaslanika u Dom naroda, te omogućiti izbore za Grad Mostar”, stav je Predsjedništva HDZ-a BiH.

Na sjednici je bilo riječi i o predizbornim aktivnostima te je zaključeno da se u idućem razdoblju izradi strategija za Opće izbore 2018. godine.

One thought on “U HDZ BiH analizirali političku situaciju

  • veljača 17, 2018 at 8:10 am
    Permalink

    Ja kao Bosanac ili Hercegovac, koji nisam religiozan ( prije sam agnostik nego ateista ), želim da se kandidujem za predsjedništvo, koje funkcioniše na plemenskom principu, na koji način ako nije implementirana “sramotna” odluka Sejdić-Finci. Sramotna za to što me je stid jer živim u plemeneskoj zajednici koja ne priznaje građane kao konstitutivni element i to treba neko sa strane da mi kaže ( ili još gore na to me upozori sudskom odlukom ). Ne priznajem ovu i ovakvu državu u kojoj je sramota biti GRAĐANIN.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *