TUŽITELJSTVO ČEKA OBDUKCIJU: Bivši bokser će odgovarati za nanošenje ozljeda sa smrtnom posljedicom?

Jasmin Fafulić zvani Jale, bivši bokser iz Zenice, sumnjičio se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Mehi Voloderu, a obzirom da je kod oštećenog u međuvremenu nastupila smrt, Tužiteljstvo će prekvalificirati kazneno djelo

MOSTAR – Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije naredilo je da se izvrši obdukcija tijela preminulog Mehe Volodera, a kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Volodera je početkom kolovoza ove godine, u mostarskom naselju Bišće Polje, napao i teško ozlijedio Jasmin Fafulić zvani Jale iz Zenice, nastanjen u Mostaru i koji se nalazi u istražnom pritvoru. Fafulić se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Teške tjelesne ozljede, a obzirom da je kod oštećenog nastupila smrt, Tužiteljstvo će tijekom nastavka istrage vjerojatno prekvalificirati kazneno djelo u Teška tjelesna ozljeda sa smrtnom posljedicom, a slučaj bi se tada trebao voditi u Županijskom sudu u Mostaru. Međutim, više će se znati nakon što u Tužiteljstvo stigne obdukcijski nalaz.

Meho Voloder preminuo je u srijedu u Županijskoj bolnici “Dr. Safet Mujić” u Mostaru.

Nesretni Voloder, koji je pronađen neposredno nakon premlaćivanja u besvjesnom stanju, više od mjesec dana proveo je u mostarskoj bolnici, ali nažalost nije uspio dobiti bitku za život.

Jasmin Fafulić je bivši bokser koji je u Mostar došao tragajući za sekundarnim sirovinama. Jedno vrijeme proveo je u blizini autootpada u Opinama i tom je prilikom i došlo do tuče koja je za Volodera bila kobna. Fafulić je uhićen i od tada se nalazi u pritvoru. Nedavno mu je nakon isteka jednomjesečnog pritvora, na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Općinski sud u Mostaru produžio pritvor u trajanju od još dva mjeseca. Fafulić se sumnjiči da je 7. kolovoza ove godine, u mostarskom naselju Bišće Polje, oštećenog Mehu Volodera iz Mostara više puta udario zatvorenom šakom u predjelu glave, brade i vrata sa namjerom da ga ozljedi, svjestan da na taj način može dovesti u opasnost život oštećenog, uslijed čega je kod Volodera došlo do višestruke frakture lubanje, otoka i nagnječenja mozga, unutarnjeg krvarenja u predjelu glave, te se oštećeni do smrti nalazio u stanju moždane kome.

Zbog ovoga događaja, mještani naselja Opine kod Mostara u kojem je nastanjen i oštećeni Voloder, javno su prosvjedovali i tražili efikasniju reakciju policije. Mještani su tada potvrdili kako duži vremenski period trpe nasilje od pripadnika romske manjine koji žive u napuštenim objektima ‘Velmosa’.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *