Tužitelj siguran da je dokazana optužba

Tužitelj Saša Labotić u banjolučkom Okružnom sudu je istakao da je dokazano da je optuženi Goran Vučković na podmukao način bombom pokušao da ubije bivšu djevojku Suzanu Prerad, dok obrana smatra da za to nema dokaza.

Labotić je u završnoj riječi kazao da je očevidom utvrđeno da je kaminu u stanu u kojem je stanovala Prerad eksplodirala ručna bomba.

– Smatram da je dokazano da je  bombu u vrećici s čipsom i drvima za potpalu donio i ostavio Vučković. On je na njoj napisao “Za Suzu”. Iskoristio je njeno povjerenje i učinio ovakav zločin, rekao je Labotić i dodao da je Vučković to sve uradio iz ljubomore jer je Prerad prekinula ljubavnu vezu s njim i naglasio da to što na vrećici nisu nađeni otisci ne znači ništa jer je počinitelj mogao da nosi rukavice.

Vučkovićev branitelj Jevto Janković je istakao da je optužnica u ovom slučaju podignuta na osnovu zloupotreba.

– Vještak za eksplozive je pokazao da je nemoguće da se bomba umota i sakrije u koru od drveta kako je navedeno u optužnici. Vještak za rukopise utvrdila je da sporni sadržaj “Za Suzu” napisan na papiru i ostavljen na vrećici  nije rukopis Vučkovića, kazao je Janković i istakao da je jedina pravična i moguća presuda da se njegov branjenik oslobodi.

Vučković je istakao da nije učinio ono zašto ga terete  i naglasio da bi se ubio da je onakav čovjek kao što ga predstavlja Tužiteljstvo.

Nakon iznošenja završnih riječi predsjednik sudskog vijeća zakazao je objavu presude Vučkoviću za 8. lipnja.

Vučković je optužen da je između 8. i 13. srpnja prošle godine krišom postavio vrećicu s bombom u drva za potpalu vatre ispred kuće gdje je živjela Prerad. Do eksplozije je došlo 16. srpnja kada je ona unijela u kuću vrećicu i naložila  u peći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *