TUŽIO DNEVNI LIST: Pobijedili smo na sudu osobu s ‘crne liste’ SAD-a!

Osnovni sud u Banjoj Luci odbio tužbu radi klevete Nikole Špirića protiv Dnevnog lista

Osnovni sud u Banja Luci odbio je tužbu Nikole Špirića, zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, odnedavno osoba na američkoj crnoj listi, kojom je isti zahtijevao da mu Dnevni list i novinari Dnevnog lista isplate iznos od 9.000,00 KM radi klevete.

Povod za tužbu Nikole Špirića bio je članak  iz 2016. godine objavljen u Dnevnom listu pod nazivom ‘Promijenio pet stranaka i postao bogataš”.

Nikola Špirić je smatrao da mu je narušen ugled navodeći da nije promijenio pet stranaka nego tri stranke, a smatrao je da je i oklevetan zbog toga što se u spornom članku navodilo da je pred izbore 2010. godine u svoju imovinu prijavio stanove u Beču i Beogradu, dok pred izbore 2014. godine isti stanovi nisu navedeni kao imovina Nikole Špirića.

Osnovni sud u Banja Luci je zaključio da je tužba Nikole Špirića neosnovana jer su u tekstu iznesene činjenice  koje ne vrijeđaju ugled Nikole Špirića, a da je Nikola Špirić kao politička osoba dužan podnijeti veći stupanj tolerancije  u odnosu na kritičke komentare  od običnog privatnog pojedinca. J.S.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *