Trumpov savjetnik Bolton sastaje se s ruskim dužnosnicima

Kremlj je priopćio da su u ttijeku pripreme za sastanak u Ženevi, narednog tjedna, između ruskih dužnosnika i američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona što će biti prvi sastanak na visokom nivou nakon summita ruskog i američkog predsjednika u Helsinkiju.

– Takvi kontakti zapravo su planirani i pripremani – izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na telefonskoj konferenciji s novinarima. On nije dodatno pojasnio svoju izjavu.

Američki predsjednik Donald Trump bio je suočen s kritikama u svojoj zemlji nakon što se sastao s Putinom u finskoj prijestolnici u srpnju, i odbio je optužiti ruskog čelnika za uplitanje u američke izbore u 2016.  Nova runda američkih sankcija Rusiji objavljena je ubrzo nakon tih kritika, izazivajući nagli pad vrijednosti ruske rublje.

Prošlog je tjedna Rand Paul, republikanski senator i Trumpov saveznik, otputovao u rusku prijestolnicu, rekavši da je njegova posjeta imala za cilj ohrabriti diplomaciju u jeku zategnutih odnosa između Moskve i Washingtona.

Washington je prekjučer priopćio da će se Bolton sastati s ruskim dužnosnicima kako bi raspravljali o rezultatima summita u Helsinkiju, prenosi Fena Reuters.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *