Trnovac zadovoljan: Igrači u pauzi nisu ništa izgubili

Svi su u dosta dobroj formi, očito su radili tijekom pauze pojedinačno, jak je voljni moment i ono što je najbitnije, nema ozljeda, kaže Jasmin Trnovac

Kako je trener Ibro Rahimić i najavio na okupljanju, prve treninge ekipa Veleža odrađuje u balonu, a s obzirom na to da se uglavnom radi na podizanju fizičke spreme, što je za igrače svakako i najdosadniji dio priprema, najviše posla zasad ima kondicijski trener Jasmin Trnovac.
Iako vremenske prilike na početku priprema nisu idealne, u Veležu se ne žale. Ono što je najvažnije, nema problema s ozljedama, prema riječima Trnovca voljni moment je na visokom nivou i stvari se za sada razvijaju onako kako su u stručnom stožeru i očekivali.
– Nakon prvih treninga mogu reći da igrači nisu ništa izgubili tijekom ove pauze. Naprotiv, svi su u dosta dobroj formi, očito su radili tijekom pauze pojedinačno, jak je voljni moment i ono što je najbitnije, nema ozljeda, kaže kondicijski trener Mostaraca.
– Radimo u balonu i teretani, u ovom ciklusu aktivni smo pet dana, tijekom vikenda su igrači slobodni i rekao bih da je ovo jedna vrsta predpriprema za ono što igrače očekuje u idućem periodu, kada krene odigravanje prijateljskih utakmica. Naravno idemo i s testiranjima, liječničkim pregledima, što je uobičajeno za ovaj period, dodaje Trnovac.
Od 2013. godine Trnovac je obavljao ulogu glavnog kondicijskog trenera u klubu vodenih sportova ORKA, kao i trenera u školi plivanja – u Veležu je 2016. godine dobio ulogu glavnog kondicijskog trenera svih omladinskih kategorija nakon čega nedugo zatim postaje i glavni kondicijski trener seniorske ekipe.


I dok ekipa na početku trenira van stadiona Rođeni, na samom stadionu je itekako aktivno. Od polovine prošle sezone aktivni su radovi na zapadnoj tribini koja polako dobiva primjese moderno uređeno tribine koja će biti pokrivena, a dobit će i nove sjedalice. Radovi su počeli početkom kolovoza mjeseca i nisu prekidani zbog niskih temperatura pa bi po svemu sudeći zapadna tribina do početka proljetnog dijela trebala osvanuti u novom ruhu. Kompletna čelična konstrukcija je ofarbana, a trenutno se izvode radovi na postavljanju sajli na čeličnoj konstrukciju, nakon čega slijedi postavljenje limenog krova. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *