Trebamo po svaku cijenu izbjeći odluku o prijevremenom financiranju

Premijer FBiH Fadil Novalić, koji je neposredno uoči Nove godine tražio od predsjedatelja oba doma Parlamenta FBiH da u dane vikenda sazovu izvanredne sjednice kako bi bili usvojeni proračun FBiH za 2018. godinu, predložene izmjene Zakona o MIO/PIO i Zakona o policijskim službenicima, upozorava da idućeg tjedna ti zakoni moraju biti usvojeni te da odluku o privremenom financiranju treba izbjeći po svaku cijenu.

“Nakon praznika obavljene su konzultacije s Kolegijem Zastupničkog doma, tako da smo na dobrom putu da narednih dana održimo sjednice i konačno deblokiramo te, za građane prevažne zakonske akte. Treba po svaku cijenu izbjeći odluku o prijevremenom financiranju. Neusvajanje proračuna ozbiljno ugrožava naše gospodarstvo i koči ekonomski razvoj. Mi smo prvi put uvrstili u proračun snažnu razvojnu komponentu, osobito kada je riječ o infrastrukturi“, kazao je Novalić za Klix.ba.

U proračunu su i sredstva za saniranje naslijeđenih dugovanja poljoprivredi te za realizaciju sporazuma o borcima.

“Ako FBiH pređe na privremeno financiranje, taj novac do daljnjeg neće biti operativan. Vidjeli ste ovih dana brojne apele predstavnika raznih kategorija društva koji traže da se parlamentarci konačno uozbilje. Najugroženiji među nama su svjesni da isplate namijenjene njima mogu uskoro postati upitne. Ne smijemo dopustiti da do toga dođe. Građani ne smiju postati taoci politikantskih nesporazuma“, zaključio je federalni premijer za Klix.

One thought on “Trebamo po svaku cijenu izbjeći odluku o prijevremenom financiranju

  • siječanj 11, 2018 at 4:38 pm
    Permalink

    Po svaku cijenu??? Jeli to ucjena HDZ-a? Možda SBB-a ili nekoga stranca kod koga si jeo kolače?

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *