Tragično što Hrvatske ne zna probleme Hrvata u BiH jer im to docira HDZ BiH

Tragično je koliko ni predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ni zvanična politika Hrvatske ne znaju probleme Hrvata u BiH i ne razumiju ih. A ne razumiju ih, jer im sve to docira HDZ BiH, upozorio je u izjavi za Vijesti.ba delegat Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS-a Tomislav Tomljanović.

Činjenicu da predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nije bio u pratnji hrvatske predsjednice Grabar Kitarović prilikom njena posjeta Derventi već je u Mostaru prisustvovao proslavi Kineske nove godine, Tomljanović vidi kao dokaz jasnog odnosa HDZ-a BiH prema poziciji Hrvata u RS-u. No, to nije ništa novo.

“Osim toga, predsjednica Grabar Kitarović posjetila je udruženje građana u Derventi. Dakle, nije boravila u zvaničnom posjetu RS-u kod nekog od ovdašnjih dužnosnika“, konstatirao je za Vijesti.ba Tomljanović, prema čijem se mišljenju problem Hrvata u BiH i općenito problem BiH i Hrvatske ogleda u tome što se odnos dviju država 25 godina svodi na odnos dva HDZ-a, umjesto na dvije službene državne politike.

One thought on “Tragično što Hrvatske ne zna probleme Hrvata u BiH jer im to docira HDZ BiH

  • siječanj 19, 2018 at 7:56 pm
    Permalink

    Nažalost moj Tomo, ali tako je. Hrvatska i BiH imaju suradnju samo na razini dva HDZ-a i Zagreb – Hercegovina. Bosna je za njih tuđa zemlja i svi koji tamo žive, makar oni i Hrvati bili.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *