Tisuće vjernika za blagdan Male Gospe hodočastile na Šćit

Nekoliko tisuća vjernika u subotu je nazočilo proslavi blagdana Male Gospe na Šćitu, za koji je priprava u srijedu započela trodnevnicom.

Od ranih jutarnjih sati kolone hodočasnika iz središnje Bosne, Skopaljske doline, Tomislavgrada, Livna, raznih hercegovačkih župa te Hrvatske, posebno Sinjske i Imotske krajine, javlja portal Rama-prozor.info. Svečana sveta misa služena je u samostanskom dvorištu, a predvodio ju je fra Petar Klapež, gvardijan franjevačkoga samostana u Sinju. Misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je zbor župe Rama Šćit.

Prije svete mise, a u povodu Dana općine Prozor-Rama, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-ploča s imenima ramskih žrtava kroz brojne ratove.

Priprava za blagdan Male Gospe započela je u srijedu trodnevnicom. Prvog dana trodnevnice služena je sveta misa za dobar početak nove školske godine. Također, pod ovom misom bio je i blagoslov školaraca, učitelja, nastavnika i profesora. U četvrtak, drugog dana trodnevnice, služena je sveta misa za hodočasnike.  U petak, zadnjeg dana trodnevnice, u samostanskom dvorištu služena je sveta misa uočnica koju je predvodio fra Vinko Sičaja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *