Težimo realizaciji zajedničkog projekta UN-a i BiH

Zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Milićević izjavila je za Fenu, govoreći kao članica Upravnog odbora Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, da se teži ka još bržoj realizaciji Zajedničkog programa UN-a i BiH za razdoblje 2015-2019 godina da bi rezultati bili što vidljiviji, uzevši u obzir široke oblasti koje UN-ove organizacije pokrivaju.

– Zbog te same širine teško je u kratkom  razdoblju vidjeti značajnije pozitivne promjene, međutim, one su tu. Bitno je napomenuti da UNDP i ostale organizacije UN-a blisko surađuju sa svim razinama vlasti te da su najvidljiviji rezultati na lokalnim razinama kroz provedene projekte – kazala je Milićević.

UNDP i Vlada Federacije BiH imaju suradnju dugi niz godina na različitim projektima radi unapređenja životnog standarda u BiH.

– Doprinos Vlade FBiH očituje se u konstantnoj potpori i zajedničkom radu s UNDP-om i ostalim UN-ovim organizacijama što je najbolje vidljivo kroz realizaciju Zajedničkog programa UN-a i BiH za razdoblje 2015-2019 godina – istakla je Milićević.

U nastavku implementiranja programa, kako navodi, posebno se očekuju poboljšanja u oblasti konkurentnosti privatnog sektora, povećanjem mogućnosti zapošljavanja, zaštite okoliša, smanjenje rizika od prirodnih katastrofa te povećanoj ulozi žena u ekonomskom i političkom svijetu.

Jedan od aktualnih projekata je projekt Energetske učinkovitosti koji se provodi zajednički s UNDP-om.

– Do sada je u više od 60 javnih objekata proces završen te su samim time poboljšani uvjeti rada tih objekata kao i boravak u njima, te je značajno smanjen njihov utjecaj na okoliš što je i cilj projekta. Dugoročno gledano učinak će biti vidljiv i kroz smanjene troškova poslovanja tih objekata – potvrdila je u izjavi za Fenu Milićević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *