Termin reprezentacije neprilagođen, nas premijerligaške trenere nitko ništa ne pita

Savez mora voditi brigu o reprezentaciji, ali očigledno je kako nas ne cijene vani, tako nas ne cijene ni ovdje

Nakon što je objavljen širi popis reprezentativaca za utakmice s SAD-om i Meksikom, mnogi su se obradovali što je sastavljen uglavnom od igrača iz Premijer lige, no nisu svi bili oduševljeni. Trener Sarajeva Husref Musemić jedan je iz ove druge skupine.

Zmajevi će 28. siječnja u Losa Angelesu odmjeriti snage protiv SAD-a, tri dana kasnije u San Antoniju će se susreti s Meksikom.

– Drago mi je što je tako, ali uopće mi nije drago što se igraju ove utakmice, rekao je u razgovoru za Lopta.ba Musemić.

– Termin je neprilagođen i igrači desetak dana neće biti sa ekipom. Nas nitko nije pitao ili saopćio nam tu odluku. Termin utakmice, dug put, vremenske razlike, ali što mi tu možemo? Stiče se dojam da ovdje, tko je jači, donosi odluke. Nema demokracije, jer nas trenere nitko nije pitao za mišljenje, dodao je pa pojasnio: Ne napadam nikoga, samo kažem ono što mislim, ali netko je mogao pitati i nas premijerligaške trenere pravi li nam to problem. Zašto UEFA nije dozvolila dolazak igrača, a kod nas može sve? Nemam ništa protiv ovakvih utakmica, ali neka se nađe neki optimalan termin. Svakom igraču je drago da igra za svoju reprezentaciju, ali ovo jednostavno nije dobar trenutak.

Direktan je to, smatra Musemić, udar na Premijer ligu, koja je kada je reprezentacija u pitanju uvijek u podređenom položaju.

– Savez mora voditi brigu o reprezentaciji, ali očigledno je kako nas ne cijene vani, tako nas ne cijene ni ovdje. Nažalost, tako je, iako nije nikakav problem pomagati izborniku i reprezentaciji, jer uspjeh moje reprezentacije je i moj uspjeh. S. N.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *