Talgo vlak od četvrtka vozi prema Čapljini s vezom prema Neumu i Makarskoj

Brzi putnički lak Sarajevo- Čapljina-Sarajevo s polaskom u 16:26 sati iz Sarajeva za Čapljinu i lokalni putnički vlak Sarajevo-Konjic-Sarajevo s polaskom u 15:49 sati iz Sarajeva za Konjic, od 8. lipnja  će ponovo biti u redovnom prometu Željeznica Federacije BiH.

Redovni brzi vlak iz Čapljine polaziti će svakog jutra u 05:52 sati, a u Sarajevo će stizati u 08:32 sati. Polazak iz Sarajeva prema Čapljini je u 16:26 sati, a u Čapljinu će stizati u 19 sati.

Lokalni vlak iz Konjica polaziti će svakog jutra u 05:19 sati, a u Sarajevo će stizati u 06:42, dok je iz Sarajeva prema Konjicu polazak u 15:49 sati. Vlak će u Konjic stizati u 17:12 sati.

Sezonski vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, s vezom prema Neumu i Makarskoj,prometovati će od 15. lipnja do 31. kolovoza ove godine. Iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07:01 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:35. Vlak će iz Čapljine polaziti svaki dan u 19:25, a u Sarajevo će stizati u 21:59 sati.

Putnike će na željezničkoj stanici Čapljina čekati autobusi kojima se mogu prevesti do Neuma i Makarske. Povratna autobuska veza do Neuma je svakodnevna, dok je autobusna linija prema Makarskoj osigurana samo u odlasku iz Čapljine.

Vlakovi koji povezuju Sarajevo i Čapljinu, sa zaustavljanjima u Konjicu i Mostaru, pružit će putnicima vrhunski komfor koji nude Talgo garniture. Rezervacija i karte za sve destinacije, uključujući i veze za Neum i Makarsku, moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ŽFBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *