Svećenik svoju snagu odlučio demonstrirati privezavši spolovilo na kamion (FOTO)

Tradicionalni Magh Mela vjerski festival koji se početkom svake godine održava na sjeveru Indije okuplja na stotine tisuća hinduista.

 Festival je počeo 2. siječnja u gradu Allahabad te traje 45 dana, a more sudionika tijekom festivala koristi priliku kako bi se okupali u slijevu triju rijeka  – Gangesa, Jamune i nevidljive mitske rijeke Sarasvati – i tako otkupili svoje grijehe na određene datume.

Na festivalu sudjeluju i sadhuse (termin koji označava hinduističkog ili džainističkog svetog čovjeka) koji su često goli u skladu sa svojim vjerovanjima.

 Jedan od njih na festivalu je fotografiran kako pokazuje svoju snagu na vrlo bizaran način – vukući kamionet užetom privezanim za svoje genitalije.

Inače, sadhusi su asketi koji su odbili zemaljske blagodati u potrazi za duhovnim prosvjećenjem u nadi da će prekinuti krug reinkarnacije. Kao takvi nisu ovisni ni o čemu i stoga nose minimalno odjeće, a u nekim slučajevima odluče živjeti i potpuno goli, oslanjajući se na ljubaznost stranaca koji se za njih brinu gdje god da dođu.

 Često pokazuju svoju psihičku ili fizičku snagu koja je posljedica njihove duhovnosti i usavršenih tehnika joge, jer su većina od njih ujedno i jogiji.

Ponekad to uključuje ovakvo bizarno vezanje objekata za penis, iako postoji puno načina na koje pokazuju svoju snagu.

Primjerice, Radhey Shyam Prajapati upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je nepomičan stajao osam sati, pet minuta i 5 sekundi, dok je Rajikumar Chakraborty uspio u sjedećem stavu biti naslonjen na zid 11 sati i 5 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *