Svečano otvorena 15. ‘Mostarska liska’ (FOTO)

15. Međunarodni festival komedije ‘Mostarska liska 2018.’ sinoć je svečano u Narodnom pozorištu Mostar otvorio ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović, a na svečanosti otvorenja direktor Festivala i direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović uručio je zahvalnicu za kontinuiranu podršku ovom festivalu gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću. 

– Kad kažete ‘liska’, nešto nedostaje. Kad kažete ‘Mostarska liska’, svi znaju što je to. Mi smo se uvijek smijali i uvijek ćemo se smijati. Puno umjetnika će biti ovih dana u Mostaru. Smijeh je lijek, pa neka nas ti doktori liječe narednih osam dana Festivala –  kazao je ministar Hadžović u svome govoru.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Narodnog pozorišta Mostar, obraćajući se nazočnima Mujkanović je zahvalio svima koji su pomogli da se ‘Mostarska liska’ godinama održi.

– Sretan sam i uzbuđen zbog svih kolega koji su uspjeli da se ovaj festival održi iz ljubavi prema Festivalu, iz ljubavi prema gradu i iz odgovornosti prema poslu kojim se bave. Zahvalan sam našim osnivačima, a ako bih morao izdvojiti jedno ime, onaj tko je pomogao da ‘Mostarska liska’ preživi i dočeka i 15. izdanje je gradonačelnik Ljubo Bešlić – kazao je Mujkanović.Mostarska liska je brend  ovog grada, prepoznatljiva je u Mostaru i za nju svi znaju. Želim vam da uživate u osam dana Festivala sa puno sreće i puno smijeha – kazao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Prva predstava u konkurenciji festivala bila je predstava Hrvatskog narodnog kazališta Mostar ‘Hamlet u selu Mrduša Donja’ autora Ive Brešana i u režiji Ivana Lea Leme.

‘Malu lisku’ za najboljeg glumca/glumicu večeri stručni žiri je jednoglasno dodijelio Robertu Peharu ‘za inteligentnu lisku, glumački točnu a dramaturški opravdanu’.

15.Međunarodni festival komedije ‘Mostarska liska’ ove se godine održava pod sloganom ‘Energija osporavanja: ko se to tamo smije?’. Predstave se izvode svaku večer u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *